El camp de concentració d’Albatera serà declarat Lloc de la Memòria Democràtica

Aquest reconeixement implica que s’hi suspenen les llicències municipals de parcel·lació, edificació o demolició

VilaWeb
Europa Press
29.05.2022 - 16:08
Actualització: 29.05.2022 - 19:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha començat el procediment per a declarar el camp de concentració d’Albatera, situat en el terme municipal de Sant Isidre (el Baix Segura), Lloc de la Memòria Democràtica Valenciana. D’aquesta manera, una vegada conclòs el tràmit, Albatera passarà a formar part del Catàleg de Llocs i Itineraris de la Memòria Democràtica del País Valencià.

En aquesta línia, la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha dit que continuaven avançant en polítiques de memòria, justícia i reparació. Ha explicat que la Conselleria de Qualitat Democràtica destinava 100.000 euros a engegar un Centre d’Interpretació a Albatera, quantitat prevista en el primer pressupost participatiu de la Generalitat.

“Declarar aquest espai de la memòria en aquests terrenys, que durant molts anys no tenien nom, és fonamental perquè les persones que es desplacin fins a Albatera puguin conèixer què és el que hi va ocórrer, com a garantia de no repetició”, ha destacat Pérez Garijo.

Amb la declaració Lloc de la Memòria Democràtica Valenciana, se suspèn qualsevol intervenció que pugui posar en perill el camp i les llicències municipals de parcel·lació, edificació o demolició i l’eficàcia de les quals s’hagin atorgat sobre el lloc. Una vegada instruït el procediment, la declaració i inscripció serà acordada mitjançant resolució de la consellera de Qualitat Democràtica.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes