La Cambra de Comerç oficialitza els nomenaments al Consorci de Turisme i la Fira de Barcelona

  • Jordi Clos substituirà Eduard Torres al capdavant del Consorci de Turisme, mentre que Emili Rousaud serà conseller a Fira de Barcelona i Enric Crous tornarà al ple de la cambra com a consultor

VilaWeb
Redacció
24.11.2023 - 14:20
Actualització: 24.11.2023 - 15:56

Ahir a la tarda, a la Llotja de Mar, el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona –el primer del mandat de Josep Santacreu– va aprovar el nomenament dels representants de la corporació a les diferents entitats en què la Cambra participa: el Consorci de Turisme de Barcelona, la Fira de Barcelona, Fira 2000, el Consell General de Cambres Catalunya i la Fundació Barcelona Capital Nàutica AC24.

Al consell general del Consorci de Turisme de Barcelona, la Cambra ha designat de president l’empresari hoteler Jordi Clos. Clos substituirà al capdavant de l’entitat Eduard Torres, que ha presidit el Consorci durant aquests darrers quatre anys i que va figurar a la llista d’Eines de País en els darrers comicis.

Més enllà del nomenament de Clos, la corporació també ha designat els noms que representaran la Cambra al consell general del Consorci. Seran Marta Angerri (Cercle d’Economia), Salvador Vendrell (Gremi de Restauració de Barcelona), Isabel Galobardes (Pimec), Eduard Romeu (FC Barcelona), David García (Port Aventura), Jordi Herreruela (Festival Cruïlla), Constatí Serrallonga (Fira de Barcelona), Sandra Hors (Vueling), Lluís Sans (Santa Eulàlia) i Xavier Carbonell (Cambra de Comerç de Barcelona). D’aquests, els tres primers també formaran part del comitè executiu de l’entitat, juntament amb Clos.

En el cas de la Fira de Barcelona, la corporació ha designat com a membres del consell general Emili Rousaud (Factor Energia), la vice-presidenta segona Martina Font (Font Packaging Group), Anna Cornadó (Copisa) i Xavier Comerma (Banc Sabadell). Substituiran l’empresari Enric Crous, ex-director general de la Fira i del Grup Damm, Joan Font (Bonpreu) i Jordi Pomarol (implica2). El consell el continuarà presidint Pau Relat, que entrarà al ple de la Cambra a proposta de Santacreu com a consultor extern.

Quant al Consell General de Cambres de Catalunya, que es farà aquestes setmanes vinents després de les eleccions a les cambres del Principat l’octubre passat, la corporació –de bon tros la cambra més important de Catalunya en matèria de pressupost i àrea d’influència– ha nomenat com a membres del ple Santacreu mateix i Font. Alhora, la Cambra ha designat Gerard Esteva (Unió de Federació Esportives de Catalunya) com a membre del patronat i el comitè executiu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica AC24.

Finalment, han designat els sis vocals que faran de consultors al ple de la Cambra. Seran Pau Relat (Fira de Barcelona), Enric Crous (Fira de Barcelona), Lluís Monset (Associació Catalana d’Entitats de Salut), David Marín (FemCat), Juan Josep Brugera (Colonial) i Míriam Pujol (Grup Calaf). Amb aquest nomenament, Crous torna al ple, després d’haver-se presentat als comicis del 2019 com a president de la candidatura Crous & Torres però no haver estat elegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor