Les escoles bressol municipals de Barcelona començaran el curs el 8 de setembre i l’acabaran el 12 de juliol

  • L'Ajuntament de Barcelona ha ofert 4.766 places vacants als 105 centres que integren la xarxa

VilaWeb
ACN
07.06.2023 - 13:21

Les escoles bressol municipals de Barcelona iniciaran el curs el 8 de setembre, dos dies més tard que els centres de primària i els instituts, i l’acabaran el 12 de juliol. L’Institut Municipal d’Educació i l’ajuntament han fixat aquest calendari després de considerar insuficients els dos dies de setembre que Educació havia establert perquè els docents preparessin l’arribada dels alumnes. Pel que fa als nous centres Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge, encetaran el curs el 18 de setembre. A més, les obres a l’escola Pere Calafell, no s’acabaran fins a finals de setembre. Per al curs vinent, l’ajuntament ha ofert 4.766 places vacants als 105 centres que integren la xarxa municipal. S’han presentat 8.425 sol·licituds.

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que el calendari s’ha establert d’acord amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. L’ens ha vist insuficients els dos dies per a posar en marxa el curs 2023-2024 previstos per Educació i ha apuntat que en són necessaris quatre. Així, els docents d’aquests centres municipals disposaran dels dies 4, 5, 6 i 7 de setembre per organitzar-se, fer entrevistes a totes les famílies, celebrar reunions d’inici de curs d’organització i d’acollida del nou personal, i preparar i condicionar les aules i espais comuns.

Per altra banda, el calendari fixat preveu la fi del curs el dia 12 de juliol de 2024, deixant el dilluns 15 de juliol de 2024 com a dia laborable no lectiu perquè els equips de les escoles bressol puguin destinar-lo al tancament i preparació del curs següent.

Aquesta ha estat una petició que s’ha demanat en diferents espais de coordinació amb les direccions, i que també des del servei de bressol i direcció centres es considera una mesura adient el curs vinent 2023-2024.

Calendari alterat en els centres de nova creació

Aquest calendari quedarà lleugerament alterat en el cas de les quatre escoles bressol que obren equipaments nous aquest curs. Per a les Escoles Bressol Municipals (EBM) de Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge, es preveu començar el dia 18 de setembre. I en el cas del centre Pere Calafell, la finalització de les obres està prevista per a finals de setembre. La previsió és que l’EBM Esquitx iniciï el curs com la resta, el dia 8 de setembre, amb els infants de continuïtat, i la mainada que prové de la preinscripció, i per tant és nova al centre, iniciï el curs a la nova EBM Pere Calafell (abans anomenada Esquitx) el dia 2 d’octubre de 2023.

L’Ajuntament de Barcelona també ha fixat els calendaris del curs vinent dels altres equipaments educatius que gestiona: les escoles de música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’inici de curs serà el 18 de setembre i acabarà el 21 de juny de 2024.

4.766 places vacants a les 105 escoles bressol municipals

Els infants de la xarxa d’escoles bressol municipals es troben en ple procés de matriculació. Dimarts es va publicar la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva. El 14 de juny es publicarà la llista d’admesos i la llista d’espera resultant del procés de preinscripció. El període de matrícula serà del 15 al 21 de juny, tots dos inclosos. Per al curs vinent, l’Ajuntament ha ofert 4.766 places vacants a les 105 EBM que tindrà la xarxa, i s’han presentat 8.425 sol·licituds.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor