La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya vetarà l’ús de calculadores que facin càlcul simbòlic a partir de les proves d’accés a la universitat del 2021. A partir d’aquell moment, continuaran estant permeses les calculadores que donen les solucions d’una equació de segon grau o productes de matrius, perquè no es consideren funcions de càlcul simbòlic, però no aquelles que poden donar la primitiva d’una funció o manipular matrius o funcions amb paràmetres.

D’aquesta manera, ‘es vol avançar en el sentit de posar tot l’alumnat en igualtat de condicions a l’hora de resoldre un examen’, preservant al mateix temps ‘la diversitat metodològica dels centres’, segons ha indicat Universitats en un comunicat.

Pel que fa a la selectivitat d’enguany, no s’autoritzarà l’ús de calculadores que portin informació emmagatzemada o puguin transmetre-la, una indicació que no modifica el criteri d’edicions anteriors.

A partir del 2021, es limitarà més l’ús de les calculadores. No s’autoritzaran aquells aparells que puguin portar informació emmagatzemada, que la puguin transmetre, que siguin gràfiques o que puguin fer càlculs simbòlics.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.