Caixa Popular

La cooperativa de crèdit Caixa Popular va obtenir durant l’any passat uns beneficis bruts de dotze milions d’euros, fet que suposa un augment del 20 per cent respecte a l’any anterior.

La principal entitat financera valenciana ha finalitzat l’exercici amb uns dipòsits de 1.438 milions d’euros, el que representa un increment del 7% respecte a l’anterior. Caixa Popular ha concedit 7.996 operacions de finançament a empresa, comerços, cooperatives, autònoms i famílies valencianes, amb un volum d’inversions creditícies de 991 milions d’euros, el 14,70% més.

Les dotacions al Fons d’insolvència van arribar als 8.140.000 d’euros i la cobertura de la morositat es va situar en un 54%, amb un descens de la ràtio de mora fins al 5,95%. Al tancament de l’exercici, el marge d’interessos s’ha situat en 33 milions d’euros, amb un increment del 5%; i el marge brut en 51.530.000 d’euros, amb un augment del 13%.

El 2018 Caixa Popular ha arribat a 193.890 clients, el que implica un creixement de 3.890 nous clients. D’ells, el 67% és usuari de la banca digital de l’entitat Ruralvía, del Grup Caixa Rural, i el 77% de les operacions que fan els clients ja es realitzen a través dels canals digitals o d’autoservei.

El creixement de la cooperativa també s’ha reflectit en l’equip humà, amb quatre nous llocs de treball creats per arribar a una plantilla de 326 persones, la major part socis de treball de l’entitat.

Caixa Popular va obrir el 2018 dues noves oficines al barri de Russafa a València i a Requena i durant el primer trimestre d’aquest any preveu obrir a Villena, que serà la tercera a la província d’Alacant, i en el segon semestre a Tavernes de la Valldigna.

En total, la cooperativa compta amb una xarxa de 71 oficines repartides per les principals poblacions valencianes, que ofereixen l’horari presencial més ampli del mercat, ja que obren al públic en horari de matí i tarda, segons les fonts.

El Pla Estratègic de Caixa Popular continuarà ‘fixant les claus en un creixement sostenible, que permeti oferir un model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent’, afegeixen.

Caixa Popular ha col·laborat en durant 2018 amb multitud de projectes que contribueixen a dinamitzar i millorar a la societat valenciana, amb especial rellevància a aquells que ajuden a donar poder a la dona, enfortir el teixit comercial i empresarial, així com l’esport i la cultura valenciana.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb