Temps. Calitja. Estintolar. Remei. Localitat. Fruir. Solc. Baladreig. Resina. Bàrbar. Deler. Enyorar. Caliu. Llàgrima. Oli. Riell. Clariana. Dol. Fredor. Riure. Batec. Pols. Nacre. Cura. Tendror. Desfici. Creure. Sarcasme. Bolic. Drecera. Record. Fruita. Pardal. Morir. Xalest. Oronella. Electró. Crepuscle. Giravolt. Monstre. Ceguesa. Flama. Doldre. Rosa. Llum. Solitud. Màscara. Arborar. Commoció. Sucre. Regalim. Neula. Gola. Capaltard. Llavor. Acaronar. Néixer. Finir. Saber.

JeanMarieCloscadelletra

Tocaré els caps de cantó de les paraules fins que en trobi la vibració exacta. Aniré cap al llumeneret blau d’un mot enterrat davall l’humus de la fosca ardent. Escalaré les as i les is, les jotes i les ics, per exemple, fins a arribar als cims on s’albira el sentit. Excavaré les accions del verb perquè em mostrin al viu els budells de la llengua. Faré excursions per les circumvolucions cerebrals d’una paraula que pugui ser la suma i el zenit, l’aleph i l’omega de la meva recerca d’allò que no es troba mai i que xifra tota una existència.

Decandiré silencis, esbutzaré tremolors, classificaré alens, inventaré sons, faré focs artificials amb els encenalls d’esmolar els mots fins que tot l’alfabet canti el deixant per trobar la forma necessària.

I, com els pioners, aniré a la conquesta de nous territoris verbals que puguin dir alguna cosa d’allò que som, per petita i insignificant que sia.

Somniaré somnis en presència de la raó. Arraconaré les ombres mortes als prestatges de l’oblit. Gosaré vestir-me amb les espines de les roses, que m’amararan de perfums nous. Havent desistit de tot, faré caminar la mar al meu costat com un gos d’atura que em marqui i m’orienti el món, la vida i la mort, el present feixuc i un futur desconegut.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb