Brussel·les ha instat l’estat espanyol a protegir la seva població de la contaminació de l’aigua. La Comissió Europea ha reclamat avui al govern espanyol que acceleri els esforços per complir amb la directiva europea de tractament d’aigües urbanes.

‘Si Espanya no actua en els dos mesos vinents, la Comissió pot remetre el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea’, avisa l’executiu europeu en un comunicat. D’altra banda, en el paquet d’infraccions publicat aquest matí la CE també ha avisat a Espanya que encara no ha notificat cap implementació de la darrera directiva sobre emblanquiment de capitals.

Pel que fa a l’aigua, la CE assegura que en una investigació el 2016 van constatar l’incompliment generalitzat de la legislació europea que regula la qualitat de l’aigua a la majoria de ciutats de l’estat espanyol. Tot i això, quatre anys més tard i malgrat els avisos de Brussel·les, continua sense complir amb les seves obligacions.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb