La Comissió Europea considera que li correspon a l’estat espanyol determinar si Josep Borrell, actual Alt Representant de Política Exterior de la UE, va vulnerar les regles comunitàries quan va publicar a Twitter informació confidencial sobre l’euroordre de Clara Ponsatí.

En una resposta escrita a l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, la comissió recorda que Borrell va publicar les dades quan era ministre d’Afers Estrangers espanyol i no pas cap de la diplomàcia de la UE i vice-president de l’executiu comunitari.

Segons la comissió, l’ús i accés de dades del Sistema d’Informació Schengen (SIS) està ‘regulat per unes regles clares’ i tots els estats de la UE compten amb procediments establerts per determinar i controlar l’accés per part dels usuaris autoritzats.

En aquest sentit, Brussel·les, al·ludint a l’estat espanyol, assegura que ‘espera que totes les parts implicades respectin les regles aplicables, especialment tots els requeriments de confidencialitat’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.