MADRID, 6 (Portaltic/EP)

BraiBook és un ‘eReader’ dissenyat perquè persones amb discapacitat visual puguin llegir i aprendre la lectura i escriptura Braille gràcies a una tecnologia disruptiva que permet la conversió d’una manera senzilla i accessible en qualsevol moment i lloc.

La peculiaritat de BraiBook és la seva reduïda grandària, ja que disposa d’espai per a un sol caràcter en Braille. Per utilitzar-lo, l’usuari col·loca el dit damunt d’aquest espai on, amb un sistema mecànic, va pujant i baixant cada punt Braille, reproduint successivament les lletres de cada paraula i permetent la lectura de qualsevol contingut en format digital: des d’un document descarregat, a l’horari de l’autobús o els seus correus electrònics, mitjançant connexió Bluetooth amb el telèfon mòbil.

Aquest dispositiu és idea de l’enginyer català Carlos Madolell qui, després de reflexionar sobre els problemes quotidians de lectura als quals s’enfronten les persones amb discapacitat visual, va crear BraiBook per “fomentar la inclusió d’aquest col·lectiu a l’educació, la cultura i l’entreteniment”, com explica en un comunicat.

Actualment, només un 15% de persones amb discapacitat visual (15.000 a Espanya) coneix i utilitza el sistema Braille. A més, l’oferta de llibres disponible en aquest alfabet és escassa, cara i de difícil accés i transport, factors que limiten l’accés al codi Braille i, per tant, redueixen el desenvolupament personal i professional de les persones amb discapacitat visual.

L’objectiu de BraiBook és duplicar la xifra d’usuaris de Braille i augmentar, també, l’escolarització de nens amb discapacitat visual, sobretot en països en vies de desenvolupament.

BraiBook busca finançament a la plataforma d”equity crowdfunding’ la Bolsa Social. Una vegada al mercat, el dispositiu podrà adquirir-se a un preu que no superarà els 300 euros a través de la mateixa web de BraiBook o mitjançant un canal de distribució extern, gràcies a un preacord amb ONCE i associacions similars a escala internacional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]