Un dels advocats de l’equip de defensa de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha ridiculitzat la interlocutòria del Tribunal Suprem espanyol en què critica la justícia alemanya. Concretament, Boye afirma que la sedició –de la qual volen acusar ara Puigdemont– va ser abolida com a delicte a Alemanya el 1970.

Boye també diu que el Tribunal Superior de Slesvig-Holstein va analitzar els fets i va determinar que eren ‘atípics segons l’ordenament jurídic alemany’. I, amb ironia, afegeix que si el Suprem espanyol vol que Alemanya lliuri Puigdemont haurien de ‘canviar els fets, no els delictes’. Així mateix, diu que el Suprem continua sense entendre en què consisteix la doble incriminació, cosa que és ‘de primer d’extradicions’.

Per una altra banda, l’advocat de Puigdemont a l’estat espanyol, Jaume Alonso-Cuevillas, ha qualificat la interlocutòria del Suprem de ‘insuperable’ i ha dit que se’n parlaria durant dècades.

L’ex-lletrat del Tribunal Constitucional espanyol Joaquín Urías també ha criticat la interlocutòria amb contundència.

Més informació:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb