El coordinador d’organització del PDECat, David Bonvehí, ha assegurat aquest dissabte des de Lleida que de la resposta de la Comissió de Venècia al president de la Generalitat se n’ha de fer una ‘lectura totalment democràtica’. ‘La resposta de la Comissió de Venècia és clara, el referèndum s’ha de fer d’acord amb la Constitució i les lleis actuals,; això nosaltres entenem que és possible, l’únic que falta és voluntat política per part de l’estat per poder dur a terme el que ens diu aquesta carta, que ratifica la via en què sempre hem cregut, la via escocesa, la de l’acord entre l’estat i Catalunya per poder fer el referèndum’, ha afirmat.

D’altra banda, Bonvehí no ha volgut afegir res més sobre la posició de la formació en relació amb el diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia, Germà Gordó, investigat pel cas del 3%. El coordinador d’organització del PDeCAT només ha dit que ratifica el contingut del comunicat del partit i de la piulada de Marta Pascal on demanava la dimissió de Gordó.

David Bonvehí també ha insistit que el referèndum es vol fer de forma acordada amb l’estat espanyol i, per tant, ‘fins l’últim dia i fins l’últim segon estarem a la taula negociant’. Dit això, ha puntualitzat que ‘també és cert que tenim un mandat de la ciutadania de Catalunya, que és en última instància a qui ens devem, i el referèndum es convocarà i es farà si convé de forma unilateral’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.