Què és el bo de lloguer jove català i qui se’n podrà beneficiar?

Es tindran en compte els ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que implica el pagament de lloguer

VilaWeb
Redacció
27.09.2022 - 16:17
Actualització: 28.09.2022 - 15:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català obre una nova línia d’ajuts per pagar el lloguer destinat a joves menors de trenta-sis anys. La convocatòria compta amb un pressupost inicial de vint-i-nou milions d’euros i arriba després que el govern espanyol anunciés una mesura semblant. En aquest nou ajut s’hi podran beneficiar aquells que no hagin demanat el bo jove del govern espanyol o se’ls hagi denegat aquest últim. Els ajuts es poden demanar a partir d’avui, 28 de setembre, i fins al 7 d’octubre.

Qui el podrà demanar?

Els joves que tinguin fins a trenta-sis anys en el moment de presentar la sol·licitud i siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge se’n podran beneficiar. Les rendes no han de superar els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica ni el límit econòmic establert per a la unitat de convivència. A més, a diferència del bo del govern espanyol, si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, poden sol·licitar l’ajut de manera individual. I si més d’un en resulta beneficiari, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

Quins són els requisits?

Els ajuts no s’atorgaran per ordre d’arribada, sinó que s’ha establert de poder estudiar tots els expedients de les persones joves sol·licitants. L’import final de l’ajut no és lineal, sinó que pot ser de fins a 250 euros mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes