ACN Barcelona.-La cantant i artista visual islandesa Björk ha donat aquesta tarda-nit de dimecres el tret de sortida al Sónar 2017 amb una sessió de DJ i ho ha fet davant unes 3.000 persones. Els temes que han estat sonant han estat del més eclèctics i s’ha pogut veure a la cantant ballant. Björk ha estat una de les grans protagonistes d’aquest dimecres, ja que aquest matí s’ha inaugurat al CCCB la seva exposició ‘Björk Digital’ i aquesta tarda ha ofert una xerrada en el marc del Sónar +D. De fet, allí ha assegurat que la seva actuació com a DJ busca generar un ambient de club passant d’un inici més relaxat amb rareses de World Music a ritmes més ballables.

“No estic intentant ser la millor DJ del món”, ha manifestat Björk en la seva xerrada, sinó que el seu objectiu és compartir la seva llibreria i explorar. L’artista ha dit que ha estat un llarg viatge i que la seva intenció no era ser DJ, sinó que “vol viure i fer coses en les que la gent pugui parlar i divertir-se”. Björk ha fet aquestes declaracions poques hores abans de la seva actuació.Björk ha protagonitzat el concert inaugural del certamen, que enguany s’ha celebrat al recinte de Fira Montjuïc (Sónar Dia) aquest dimecres, és a dir, un dia abans que arrenqui el festival i coincidint amb l’inici del Congrés Sónar +D, que s’avança un dia per a acreditats. Björk ha ofert una sessió de DJ de quatre hores en què estava previst que combinés gèneres diversos que han influït a la seva carrera, des de l’electrònica experimental a les músiques tradicionals. Serà una de les poques vegades en què es pot veure l’artista actuant en aquest format.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.