El vice-president del govern i conseller d’Innovació, Investigació i Turisme, Biel Barceló, ha anunciat que dimitirà si l’investiguen per l’adjudicació de contractes a l’assessor de Més. Ho ha dit en una entrevista a la Cadena SER. Hores abans, la fiscalia de les Illes havia obert diligències d’ofici per esclarir si hi ha delicte en els contractes adjudicats a empreses relacionades amb Jaume Garau, ex-cap de campanya de Més per Mallorca..

La investigació de la fiscalia s’ha sabut durant la sessió de control al govern. La presidenta, Francina Armengol, ha dit durant el ple que la fiscalia tindrà la col·laboració immediata del govern i ha anunciat que es faran públics tots els contractes investigats. Barceló també ha estat preguntat sobre la qüestió i s’ha defensat dient que no havia tocat ‘ni un euro públic’. Així mateix, ha demanat de comparèixer al parlament abans de Setmana Santa per donar explicacions sobre l’afer dels contractes.

Si dimitís Barceló seria un cop molt dur per al govern, que es troba en una greu crisi política d’ençà que Més per Menorca va anunciar dissabte que deixava l’executiu de Francina Armengol en minoria.  La decisió volia ser un gest de suport a l’ex-consellera i denunciar la manca de confiança dels altres partits de la coalició (el PSIB i Més per Mallorca). Sense els tres diputats menorquins, el govern ara en té 20 sobre 59 (16 del PSIB i 4 de Més per Mallorca) i necessita els vots de Podem, Gent de Formentera, Proposta per les Illes (PI) o les ex-diputades de Podem per a aprovar les propostes, davant l’oposició de PP i Ciutadans, que sumen 22 escons.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb