L’ex-ministre d’Educació francès Benoît Hamon encapçala les primàries del Partit Socialista per esdevenir el pròxim candidat a l’Elisi. Hamon ha aconseguit el 36% dels vots. El gran favorit, l’ex-primer ministre Manuel Valls, és segon, amb el 31%.

A Catalunya la victòria ha estat de Manuel Valls, que ha aconseguit el 42,5% dels vots als Pirineus Orientals, contra el 38,1% d’Hamon. A Perpinyà la victòria de Manuel Valls ha estat clara, tot i que Hamon s’ha imposat en la segona circumscripció de la ciutat. L’ex-ministre d’Educació ha guanyat en diverses localitats catalanes, com ara Prada o Banyuls.

L’ex-ministre d’Economia Arnaud Montebourg, que és tercer amb el 18,70 % dels vots i que no ha guanyat en cap de les circumscripcions catalanes, ha anunciat que plega i que dóna suport a Hamon. Diumenge que hi haurà la segona ronda amb els dos candidats més votats. Ara per ara, s’han escrutat 3.090 punts de votació dels 7.530. Valls encara té marge per a recuperar terreny, però l’anunci de Montebourg és un cop molt dur a les seves aspiracions a la segona volta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]