Bèlgica ha anunciat la cessió de 14 km2 de terreny als Països Baixos. Es tracta d’una zona deshabitada entre Visé i Maastricht que els darrers mesos ha preocupat a la policia dels dos països.

El riu Mosa separa aquest tros de Bèlgica de la resta del país. En aquell punt precís el riu és de difícil navegació i la policia belga només hi pot arribar en vaixell. La policia neerlandesa pot arribar-hi fàcil per terra però necessita un permís internacional cada vegada que hi entra, cosa que no és senzilla ni ràpida.

Els darrers mesos s’hi han produït diversos incidents, el principal dels quals el descobriment d’un cadàver decapitat. Davant la por a que la zona esdevingui un terreny sense control les autoritats dels dos països han cregut que és ‘de sentit comú’ remodelar la frontera i passar aquests 14 km2 als Països Baixos, tenint en compte sobretot que no hi ha cap habitant estable del terreny.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.