El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i l’ex-president del club Sandro Rosell, han declarat com a investigats per delictes de corrupció i estafa per simulació de contractes en el fitxatge de Neymar Junior, davanter el Barça. Tots dos han arribat junts a l’audiència acompanyats dels seus advocats i sense fer declaracions. Per part del Barça, que també està sent investigat, declara Nacho Mestre, el director general del club.

A Rosell el jutge José de la Mata li imputa un delicte contra la hisenda pública pels exercicis del 2011 i del 2013 i un delicte societari. Per la seva banda, a Bartomeu se l’acusa de ser responsable d’un delicte contra la hisenda pública en l’exercici passat i al club el mateix delicte pels exercicis del 2011, el 2013 i el 2014. El fiscal demana set anys i tres mesos per a Rosell i dos anys i tres mesos per a Bartomeu, així com multes de 3,8 i 25,1 milions d’euros, respectivament. A banda, el club hauria de pagar a Hisenda 11 milions en concepte d’indemnització i una multa de 22 milions.

Per la seva banda, Neymar compareixerà demà juntament amb els seus pares, Neymar Da Silva Santos i Nadine Gonçalves Da Silva Santos, i el representant de l’empresa familiar N&N, que posseïa el 60% dels drets federatius del jugador i va gestionar el seu traspàs al Barça.

Com mostra la foto que ha piulat aquest usuari de Twitter, Rosell i Bartomeu han comparegut junts a l’audiència espanyola:

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb