L’adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha estat una de les victòries més sonades de la plataforma que impulsa una consulta pactada amb el govern espanyol. Arran de les moltes crítiques que ha rebut el club el seu president, Josep Maria Bartomeu, ha defensat aquest gest en el discurs d’obertura del Senat Blaugrana –entitat que integren els socis amb més antiguitat del club– tal i com recull Weloba: ‘Tots estarem d’acord si us dic que Catalunya està vivint un dels moments més decisius de la història recent i el Barça no pot girar l’esquena a aquesta circumstància’.

I ha afegit que el FC Barcelona és una entitat de referència, i entre els seus valors hi ha la defensa de la democràcia: ‘Adherir-nos a aquest Pacte és adherir-nos a la democràcia i a la llibertat d’expressió’.

Davant de les crítiques dels que acusen el Barça de fer política, Bartomeu ha deixat clar que el club no fa partidisme i no pren partit per una de les parts: ‘Això no vol dir que defensem la independència. Hem de ser respectuosos amb l’opinió de tots, el Barça acull totes les maneres de pensar’. I s’ha reafirmat en el caràcter democràtic del referèndum: ‘Posar-se al costat del Referèndum és ser barcelonista i catalanista.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb