Bargalló anuncia el rescat de les llars d’infants privades amb una partida de nou milions d’euros

  • El curs vinent hi haurà tres-cents setanta milions disponibles per afrontar la covid-19 als centres educatius

VilaWeb
ACN
02.07.2020 - 21:20

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui al vespre al parlament que el departament assumirà un pla de rescat de les llars d’infants privades dotat amb nou milions d’euros. Pels centres ja tancats no ha aportat cap solució, però sí per aquelles escoles bressol amb dificultats que encara estan obertes. Si no se les rescatés, ha dit, els centres públics no podrien assumir la demanda.

Aquesta és una de les mesures que impulsa la conselleria per al curs que ve per tal d’afrontar amb garanties les restriccions sanitàries de la covid-19, mesures que sumaran gairebé quatre-cents milions d’euros. Ho ha dit durant la compareixença parlamentària a la comissió d’educació del parlament.

Bargalló ha assegurat que ‘és evident que l’escola, pel que fa a la realitat de l’infant i del jove, pot ser segura amb les mesures sanitàries que assenyalen les autoritats: l’escola és la segona llar de l’alumne i la segona família, i serà tan segura com la primera llar i la primera família’.

El conseller Bargalló també ha explicat parcialment com serà l’obertura dels centres educatius el curs vinent. En aquest sentit, ha destacat que ‘el fonament de tot és garantir la seguretat: les accions organitzatives i les inversions són per garantir la seguretat, són per revertir els danys de la pandèmia en matèria pedagògica i en matèria emocional, són per millorar el sistema’. Ha afegit que ‘són per preparar-se per un possible nou confinament i que el sistema educatiu respongui amb tota garantia a partir del 14 de setembre’. El titular d’Educació ha subratllat, com a pilars fonamentals que s’han d’aplicar a l’escola per al control de la pandèmia, la frenada de la transmissió del virus i el coneixement de la traçabilitat dels casos.

Ha defensat que, basant-se en això, ‘la primera decisió ha estat l’organització dels centres en base a grups de convivència estables, que faciliten la traçabilitat i una identificació ràpida i gestió precoç dels casos i contactes, que són la millor garantia de la seguretat’. Bargalló ha explicat que es tracta de grups estables d’alumnes, amb els seu tutor i professors adscrits també com a estables, en el marc en el qual es produeix la convivència i socialització de l’alumne, que ‘internament no necessiten la distància física ni la mascareta, només quan es relacionen amb altres grups, es mouen en el centre o entren o surten del centre’. Ha dit que l’organització en grups estables es garanteix en infantil, educació primària i secundària sense excepció i que, a la postobligatoria, tot i que la voluntat és que també sigui sempre presencial, hi podrien haver excepcions.

El titular d’Educació ha recordat que el govern farà una despesa extraordinària de tres-cents setanta milions euros per a Educació en el curs 2020-21, que s’afegeixen als vuitanta-sis que ja s’hi ha destinat de manera extraordinària durant el confinament, els darrers mesos d’aquest curs passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any