Stop Accidents reivindica la necessitat de reformar el codi penal perquè els homicidis imprudents a la carretera es considerin violència viària

  • Silenci i record a Barcelona i a València per a commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit

VilaWeb
Redacció
20.11.2022 - 14:53
Actualització: 20.11.2022 - 15:07

Per a commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes de Trànsit -decretat el tercer diumenge de novembre per les Nacions Unides des de 2005- l’organització Stop Accidents ha organitzat diversos actes per a recordar les víctimes. Tant a Barcelona com a València, han reivindicat la necessitat de reformar el codi penal perquè els homicidis imprudents a la carretera es considerin violència viària i es castiguin d’una forma més dura.

A Barcelona, l’acte ha estat al passeig Marítim de Nova Icària i a l’espigó del Bogatell, just davant del memorial de les víctimes per accidents de trànsit. Durant la commemoració, els familiars i amics de les víctimes han fet un minut de silenci i han llegit poemes i textos breus. També hi ha hagut una ofrena en què s’han dipositat roses vermelles en record de les víctimes. Entre més cançons ha sonat el “Cant dels Ocells” i “L’hora dels Adeus” que ha marcat el final de la trobada. Enguany, ja són cent quaranta-sis les persones que han mort en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, quinze durant el mes de novembre.

Durant l’acte, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la posada en marxa aviat d’un servei d’assistència a les víctimes greus d’accidents de trànsit a Catalunya per a posar fi a aquesta situació: “A vegades parlem només de la xifra més dura, les morts, però darrere els accidents hi ha moltes víctimes que han quedat amb problemes de salut i amb dificultats per tirar endavant. És una tragèdia diària”, ha dit.

A València, la mateixa associació ha muntat una carpa informativa, des de les 10.00 fins a les 14.00, a l’entrada principal de l’Ajuntament. Després de la lectura del manifest s’ha estès una pancarta commemorativa al balcó del consistori. També s’il·luminarà la façana i la Porta de la Mar de color taronja. Al País Valencià d’ençà que va començar l’any i fins al 17 de novembre, han mort vuitanta-tres persones a les carreteres segons l’informe de la DGT.

Gema Sánchez, vicepresidenta de Stop Accidents, ha explicat que els accidents de trànsit causats per imprudències dels conductors han de considerar-se com a violència viària: “Quan algú condueix sota els efectes de l’alcohol i les drogues o va a una velocitat que sobrepassa el límit, no està respectant la vida dels altres”, ha dit. Per tot plegat, Sánchez ha defensat la necessitat de fer actes com aquest: “Serveixen per donar visibilitat a les víctimes i combatre la indiferència i l’oblit. Als conductors reincidents cal apartar-los de la carretera fins que no es rehabilitin per a evitar que tornin a cometre imprudències a la carretera”.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any