Entrada del bàndol moro a les festes d'Alcoi

El cap de setmana del 5 i 6 de març la cultura popular valenciana prendrà Barcelona amb un concert de banda i dolçaines a càrrec de Miquel Gironès, un altre de música de banda i cant que homenatjarà Ovidi Montllor i una entradeta de moros i cristians al barri de Gràcia. Totes aquestes activitats i alguna altra de prèvia, les organitza la Casa de València en col·laboració amb els festivals TradicionàriusBarnasants.

‘De dolçaines, bandes i festa’ és un recorregut per la música festera que es farà el 5 de març a l’Auditori de Barcelona. Hi actuarà el músic Miquel Gironès acompanyat de la banda Municipal de Barcelona i el grup de dolçaina i tabal Borumballa. Amb la direcció del mestre convidat José Rafael Pascual Vilaplana, s’interpretaran marxes i passos que es poden sentir en tot de festes de moros i cristians que es fan al País Valencià.

I després del concert de música festera hi haurà una ‘entradeta’ de moros i cristians al barri de Gràcia. Serà de caràcter informal, a l’estil de les que es fan els dies previs a la festa a Alcoi o Bocairent, i els participants no portaran els vestits tradicionals. Així i tot, es marcaran els dos bàndols i la idea és que el públic assistent s’uneixi a les ‘filaes’. ‘No sabem gaire com anirà perquè és el primer any que ho fem, però la idea és que la festa es consolidi a Barcelona tal com s’hi han consolidat els foguerons de la Pobla’, explica Miquel Gironès, un dels impulsors de l’acte.

El cap de setmana es completarà amb un altre concert l’endemà, el diumenge 6 de març. Es diu ‘Ovidi simfònic. Perquè volem!’ i per primera vegada s’hi sentiran les cançons d’Ovidi Montllor en un format únic: banda simfònica i veus. Anirà a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona i vol ser un espectacle multidisciplinari on s’entrellacin les creacions del cantant alcoià amb la música tradicional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]