El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la batllessa de Barcelona, Ada Colau, han demanat avui perdó a les víctimes dels atemptats d’ETA. En l’acte d’homenatge de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, han assegurat que les institucions catalanes no sempre han estat a l’alçada del que necessitaven les persones afectades.

Colau ha demanat perdó en nom de l’ajuntament per l’oblit i el no suficient acompanyament que hagin pogut tenir les víctimes i per si no s’ha estat a l’alçada de la seva memòria. En la seva intervenció davant el monòlit de record i homenatge, ha mostrat la voluntat de reparar aquesta absència.

Puigdemont ha dit: ‘Algunes vegades, potser massa, heu sentit que no hem estat a l’alçada de les circumstàncies i no hem sabut respondre a les vostres necessitats, no només de diners, sinó de reconeixement, d’escalf, de sentir que algú podia empatitzar amb el vostre dolor.’

Quan ha començat a parlar, diversos assistents han escridassat el president amb crits de ‘Viva España’ i ‘golpista’, entre altres improperis.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]