Fotografia: Pere Bosch

Centenars de persones s’han manifestat aquesta tarda al centre de Barcelona per protestar contra l’augment del preu del lloguer i el turisme massiu a la ciutat. La mobilització, convocada per la plataforma #BCNnoEstáEnVenda i diverses organitzacions i entitats vinculades als moviments socials, ha començat a la plaça de la Universitat.

A més, els manifestants critiquen l’especulació immobiliària i exigeixen que es garanteixi el dret de l’habitatge a la ciutat. Denuncien que el preu mitjà del lloguer ha pujat més d’un 17% entre el 2014 i el 2016.

En aquest context, mentre que els salaris estan pràcticament congelats, els lloguers han pujat entre un 11% i un 21%, en funció del districte, fins a assolir una mitjana de 850 euros al mes, que equival al sou precari d’un de cada tres barcelonins. Als barris més desafavorits de Barcelona, la despesa en habitatge supera el 35% de la renda familiar disponible, mentre que als barris amb més ingressos representa el 5%.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]