Nou episodi del cas dels contractes de Més. Avui, al Parlament de les Illes, hi compareixen Biel Barceló, vice-president i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, i Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, per donar explicacions sobre els contractes fraudulents a l’ex-cap de campanya de Més per Mallorca, Jaume Garau.

Aquest cas va desembocar fa unes setmanes en una greu crisi de govern. Barceló va explicar que havia estat el moment més dur i difícil que havia viscut mai, però que no s’havia sentit qüestionat dins el govern. Aquests darrers dies ha insistit a dir que no ha tocat ni un euro públic i, de fet, la compareixença d’avui ha estat a iniciativa seva, per donar explicacions. És previst que es refermi en les declaracions que ha fet fins ara: el govern fa contractes justificats i els treballs que s’encarreguen tenen resultats per a beneficiar l’interès general.

El cas dels contractes a l’ex-cap de cap de campanya és investigat per la fiscalia de les Illes, que vol esclarir si hi ha delicte en els contractes que l’ex-consellera de Transparència Ruth Mateu (de Més per Menorca) va adjudicar a empreses relacionades amb Jaume Garau. Mateu va dimitir per aquesta qüestió i l’endemà Més per Menorca va abandonar el govern com a mostra de suport a l’ex-consellera i per denunciar la manca de confiança dels altres partits de la coalició, PSIB i Més per Mallorca. Això va originar una greu crisi de govern que va deixar l’executiu de Francina Armengol en minoria.

Més informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb