baños reguant sancio vox

Els ex-diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños han presentat recursos d’alçada a la sala de govern del Tribunal Suprem espanyol contra la multa per no haver respost Vox en el judici contra el procés. Les defenses de tots dos en demanen la nul·litat.

Entre diferents motius que argumenten les defenses de Baños i Reguant hi ha el fet que l’article 716 de la llei d’enjudiciament criminal, que recull la infracció pels testimonis que no declarin, diu que la multa s’ha d’imposar ‘a l’acte’, circumstància que no va passar.

A més, recorden que l’article 148 de la mateixa llei impedeix que un testimoni sigui obligat a declarar sobre preguntes les respostes de la qual el puguin perjudicar moralment i de manera directa i important. Les defenses argumenten que en tot moment la intenció va ser col·laborar amb l’interrogatori, de fet Baños havia contestat la resta de preguntes, i si no van respondre les preguntes de Vox, és per la seva ideologia, que consideren que els podia perjudicar moralment.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.