Banc dels Aliments: alimentació sostenible contra la pobresa
L'entitat distribueix aliments a més de 130.000 persones sense recursos.



Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Més de 17.000.000 kg d’aliments recaptats i destinats a les persones sense recursos. Aquest és el resultat de la feina que duu a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, una entitat que neix l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.
El proper 29 de maig celebra 30 anys de la seva creació, de la qual Josep Torné i Pardell, fundador de la Fundació Roger Torné, en fou cofundador i president fins el 1999. Des d’aleshores, l’entitat continua amb la missió de lluitar contra el malbaratament i la fam, per això hem volgut entrevistar el seu president actual, Eduard Arruga, perquè ens expliqui com s’aconsegueix aquest èxit.
– El Banc dels Aliments compta amb més de 200 voluntaris i més de 300 entitats receptores, que distribueixen aliments a més de 130.000 persones sense recursos. Per què són imprescindibles les persones filantropes que dediquen esforços a millorar la vida d’aquells que més ho necessiten?
Ho podria resumir en dues frases que manllevo dels voluntaris que treballen actualment al Banc dels Aliments. La primera: “Reps més del que dones”, és a dir, tens una satisfacció al cor que és molt important.
Per seguir llegint l’entrevista, feu clic aquí.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits