El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Més de 17.000.000 kg d’aliments recaptats i destinats a les persones sense recursos. Aquest és el resultat de la feina que duu a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, una entitat que neix l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

El proper 29 de maig celebra 30 anys de la seva creació, de la qual Josep Torné i Pardell, fundador de la Fundació Roger Torné, en fou cofundador i president fins el 1999. Des d’aleshores, l’entitat continua amb la missió de lluitar contra el malbaratament i la fam, per això hem volgut entrevistar el seu president actual, Eduard Arruga, perquè ens expliqui com s’aconsegueix aquest èxit.

– El Banc dels Aliments compta amb més de 200 voluntaris i més de 300 entitats receptores, que distribueixen aliments a més de 130.000 persones sense recursos. Per què són imprescindibles les persones filantropes que dediquen esforços a millorar la vida d’aquells que més ho necessiten?

Ho podria resumir en dues frases que manllevo dels voluntaris que treballen actualment al Banc dels Aliments. La primera: “Reps més del que dones”, és a dir, tens una satisfacció al cor que és molt important.

Per seguir llegint l’entrevista, feu clic aquí.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.