Més de 17.000.000 kg d’aliments recaptats i destinats a les persones sense recursos. Aquest és el resultat de la feina que duu a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, una entitat que neix l’any 1987 amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

El proper 29 de maig celebra 30 anys de la seva creació, de la qual Josep Torné i Pardell, fundador de la Fundació Roger Torné, en fou cofundador i president fins el 1999. Des d’aleshores, l’entitat continua amb la missió de lluitar contra el malbaratament i la fam, per això hem volgut entrevistar el seu president actual, Eduard Arruga, perquè ens expliqui com s’aconsegueix aquest èxit.

– El Banc dels Aliments compta amb més de 200 voluntaris i més de 300 entitats receptores, que distribueixen aliments a més de 130.000 persones sense recursos. Per què són imprescindibles les persones filantropes que dediquen esforços a millorar la vida d’aquells que més ho necessiten?

Ho podria resumir en dues frases que manllevo dels voluntaris que treballen actualment al Banc dels Aliments. La primera: “Reps més del que dones”, és a dir, tens una satisfacció al cor que és molt important.

Per seguir llegint l’entrevista, feu clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.