El president del Parlament de les Illes, Baltasar Picornell, va haver de demanar disculpes ahir a través de les xarxes socials a la ciutadania i als mitjans de comunicació per la seva decisió de fer un ple a porta tancada. Picornell va demanar al públic i als mitjans que abandonessin la sala en el moment de debatre una esmena que Podem havia introduït en una moció del PP en què demanava la reprovació i la dimissió del diputat popular Álvaro Gijón.

L’article 68.1 del reglament estableix que les sessions seran públiques excepte en aquells casos que es tractin de qüestions que afectin el prestigi de la cambra o dels diputats o bé la suspensió d’un dels parlamentaris. En aplicació estricta del reglament, per tant, Picornell va haver de demanar al públic que abandonés la sala.

La decisió del president del parlament va suscitar polèmica. La resta de grups van criticar-la i es van manifestar sorpresos. El PSIB va considerar un error la decisió del president de la cambra, Més se’n sorprengués i demanà explicacions i Ciutadans van dir que havia estat una decisió ‘vergonyosa’.  En aquesta situació, Picornell es va trobar obligat a demanar disculpes, va reivindicar el seu compromís amb la transparència i es va comprometre a continuar fent feina des del parlament per a assolir aquest objectiu.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]