El president del Parlament de les Illes, Baltasar Picornell, va haver de demanar disculpes ahir a través de les xarxes socials a la ciutadania i als mitjans de comunicació per la seva decisió de fer un ple a porta tancada. Picornell va demanar al públic i als mitjans que abandonessin la sala en el moment de debatre una esmena que Podem havia introduït en una moció del PP en què demanava la reprovació i la dimissió del diputat popular Álvaro Gijón.

L’article 68.1 del reglament estableix que les sessions seran públiques excepte en aquells casos que es tractin de qüestions que afectin el prestigi de la cambra o dels diputats o bé la suspensió d’un dels parlamentaris. En aplicació estricta del reglament, per tant, Picornell va haver de demanar al públic que abandonés la sala.

La decisió del president del parlament va suscitar polèmica. La resta de grups van criticar-la i es van manifestar sorpresos. El PSIB va considerar un error la decisió del president de la cambra, Més se’n sorprengués i demanà explicacions i Ciutadans van dir que havia estat una decisió ‘vergonyosa’.  En aquesta situació, Picornell es va trobar obligat a demanar disculpes, va reivindicar el seu compromís amb la transparència i es va comprometre a continuar fent feina des del parlament per a assolir aquest objectiu.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb