Bagà viatja en el temps i es transforma en un poble medieval amb les Festes de la Baronia de Pinós. D’avui al 17 de juliol celebren la setmana medieval, que la vida a l’edat mitjana a través d’una agenda plena d’activitats populars i espectacles. Representacions al carrer, menjar tradicional i música medieval.

Del programa destaca la batalla campal, on 100 soldats representaran un combat al Parc de la Vila. També sobresurt la mostra de productors agroalimentaris del Berguedà i la fira de demostració d’oficis al Pati d’Armes de Palau, on hi haurà joiers, cistellers, herbolaris, puntaires, ebenistes i forjadors, entre d’altres.

Les novetats d’enguany són la ronda nocturna per les terres de la Baronia, la Nit de terror al Palau de Pinós, on s’ha de descobrir qui és l’assassí i el concert de Capella dels Ministrers, en el marc del Festival de Música Antiga del Pirineu.

Al llarg de la setmana hi haurà la visita teatralitzada nocturna pels carrers del nucli antic, la recreació d’un campament medieval i activitats familiars medievals com torneig de tir amb arc o tallers d’il•lustració. Els carrers s’ambientaran amb danses medievals, castellers i gegants.

Activitats complementàries com la projecció del documental El camí dels càtars o la conferència Llengües a l’Edat Mitjana refermaran la voluntat de la vila per consolidar-se com a Capital Medieval de Catalunya. Bagà vol recuperar a l’espai del segle XIII que l’any 2014 va ostentar la capitalitat catalana entre les viles medievals.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb