Bagà viatja en el temps i es transforma en un poble medieval amb les Festes de la Baronia de Pinós. D’avui al 17 de juliol celebren la setmana medieval, que la vida a l’edat mitjana a través d’una agenda plena d’activitats populars i espectacles. Representacions al carrer, menjar tradicional i música medieval.

Del programa destaca la batalla campal, on 100 soldats representaran un combat al Parc de la Vila. També sobresurt la mostra de productors agroalimentaris del Berguedà i la fira de demostració d’oficis al Pati d’Armes de Palau, on hi haurà joiers, cistellers, herbolaris, puntaires, ebenistes i forjadors, entre d’altres.

Les novetats d’enguany són la ronda nocturna per les terres de la Baronia, la Nit de terror al Palau de Pinós, on s’ha de descobrir qui és l’assassí i el concert de Capella dels Ministrers, en el marc del Festival de Música Antiga del Pirineu.

Al llarg de la setmana hi haurà la visita teatralitzada nocturna pels carrers del nucli antic, la recreació d’un campament medieval i activitats familiars medievals com torneig de tir amb arc o tallers d’il•lustració. Els carrers s’ambientaran amb danses medievals, castellers i gegants.

Activitats complementàries com la projecció del documental El camí dels càtars o la conferència Llengües a l’Edat Mitjana refermaran la voluntat de la vila per consolidar-se com a Capital Medieval de Catalunya. Bagà vol recuperar a l’espai del segle XIII que l’any 2014 va ostentar la capitalitat catalana entre les viles medievals.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb