Bacallà de Setmana Santa

  • La cuina de la Neus ens proposa una menja per a les festes

VilaWeb
Neus Cuscó
29.03.2018 - 19:00
Actualització: 29.03.2018 - 19:10

Ingredients:
(per a 6 persones)
—1 kg bacallà remullat
—2 cebes ratllades
—1/4 kg pèsols desgranats
—4 carxofes
—3 ous durs
—oli
—sal
—una mica farina
—1 gotet de vi blanc
—4 grans d’all
—una mica de safrà
—1 fulleta petita de llorer
—unes branquetes de julivert

Elaboració:
Fem bullir els pèsols. Els reservem.
Tallem el bacallà a trossos, l’enfarinem i fregim a la paella. El reservem.
A la mateixa paella, hi fregim les carxofes, tallades a quarts, netes i enfarinades. Les reservem.

Amb el mateix oli, en una cassola, hi sofregim la ceba ratllada i un parell d’alls a trossets. Hi afegim una cullerada de farina blanca i la fem enrossir. Hi tirem el gotet de vi blanc i el fem reduir. I tot seguit ja podem posar els pèsols amb una part de l’aigua amb què els hem bullit. Hi afegim el bacallà, amb les carxofes, la fulleta de llorer i el safrà. El deixem coure a foc lent set o vuit minuts. Tres minuts abans de retirar-lo del foc, hi afegim els ous durs tallats per la meitat i una mica d’all i julivert picat pel damunt.

Algunes receptes d’aquest plat també incorporen patates tallades a quadradets petits, tot i que jo no les hi poso.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor