Ingredients:
(per a 6 persones)
—1 kg bacallà remullat
—2 cebes ratllades
—1/4 kg pèsols desgranats
—4 carxofes
—3 ous durs
—oli
—sal
—una mica farina
—1 gotet de vi blanc
—4 grans d’all
—una mica de safrà
—1 fulleta petita de llorer
—unes branquetes de julivert

Elaboració:
Fem bullir els pèsols. Els reservem.
Tallem el bacallà a trossos, l’enfarinem i fregim a la paella. El reservem.
A la mateixa paella, hi fregim les carxofes, tallades a quarts, netes i enfarinades. Les reservem.

Amb el mateix oli, en una cassola, hi sofregim la ceba ratllada i un parell d’alls a trossets. Hi afegim una cullerada de farina blanca i la fem enrossir. Hi tirem el gotet de vi blanc i el fem reduir. I tot seguit ja podem posar els pèsols amb una part de l’aigua amb què els hem bullit. Hi afegim el bacallà, amb les carxofes, la fulleta de llorer i el safrà. El deixem coure a foc lent set o vuit minuts. Tres minuts abans de retirar-lo del foc, hi afegim els ous durs tallats per la meitat i una mica d’all i julivert picat pel damunt.

Algunes receptes d’aquest plat també incorporen patates tallades a quadradets petits, tot i que jo no les hi poso.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.