Bacallà de Setmana Santa

La cuina de la Neus ens proposa una menja per a les festes

VilaWeb
Neus Cuscó
29.03.2018 - 17:10
Actualització: 29.03.2018 - 19:10

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
(per a 6 persones)
—1 kg bacallà remullat
—2 cebes ratllades
—1/4 kg pèsols desgranats
—4 carxofes
—3 ous durs
—oli
—sal
—una mica farina
—1 gotet de vi blanc
—4 grans d’all
—una mica de safrà
—1 fulleta petita de llorer
—unes branquetes de julivert

Elaboració:
Fem bullir els pèsols. Els reservem.
Tallem el bacallà a trossos, l’enfarinem i fregim a la paella. El reservem.
A la mateixa paella, hi fregim les carxofes, tallades a quarts, netes i enfarinades. Les reservem.

Amb el mateix oli, en una cassola, hi sofregim la ceba ratllada i un parell d’alls a trossets. Hi afegim una cullerada de farina blanca i la fem enrossir. Hi tirem el gotet de vi blanc i el fem reduir. I tot seguit ja podem posar els pèsols amb una part de l’aigua amb què els hem bullit. Hi afegim el bacallà, amb les carxofes, la fulleta de llorer i el safrà. El deixem coure a foc lent set o vuit minuts. Tres minuts abans de retirar-lo del foc, hi afegim els ous durs tallats per la meitat i una mica d’all i julivert picat pel damunt.

Algunes receptes d’aquest plat també incorporen patates tallades a quadradets petits, tot i que jo no les hi poso.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies