L’ex-president del govern espanyol José María Aznar demana l’excarceració de l’ex-president de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, que és a la presó preventiva de fa sis mesos, per l’Operació Erial. Durant la clausura d’un acte de la FAES, ha demanat que la situació de Zaplana es resolgui ‘d’una manera fàcil, humanitària i compassiva’.

Aznar ha explicat que Zaplana té leucèmia ‘amb risc clar de mort’ i que, tot i que respecta les decisions judicials i amb independència dels fets penals, que es jutjaran si ‘d’una vegada’ s’aixeca el secret de sumari, l’estat de dret i la justícia no són incompatibles ‘ni amb la compassió ni amb un cert sentit humanitari’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb