El responsable de Finances del Vaticà, el cardenal George Pell, ha estat encausat al seu país, Austràlia, per presumptes abusos sexuals contra menors i el papa Francesc li ha concedit una excedència perquè pugui viatjar a Austràlia i enfrontar-se al procés judicial.

Segons ha indicat el Vaticà en un comunicat, el papa ha estat informat pel propi cardenal australià del seu encausament i aquest ha decidit atorgar-li aquest període d’excedència.

‘En ple respecte a les lleis civils i reconeixent la importància de participar personalment en el procés, permetem que el cardenal Pell pugui desenvolupar-se en forma justa i afavorir així la cerca de la veritat. Ha decidit retornar al seu país per afrontar les causes de les quals se li acusa’, ha informat el Vaticà.

A més, especifica que la Santa Seu ha rebut amb desgrat la notícia del judici a Austràlia del cardenal George Pell per encausaments, ‘referits a fets ocorreguts fa diverses dècades’.

‘El Sant Pare, que ha pogut apreciar l’honestedat del cardenal Pell durant els tres anys de treball a la Cúria Romana, li està agraït per la seva col·laboració i, en particular, per la seva enèrgica obstinació a favor de les reformes en el sector econòmic i administratiu i per la seva activa participació en el Consell de Cardenals’, subratlla.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb