Augmenta la gent que dorm als carrers de Barcelona

  • Arrels Fundació en va localitzar 1.231 durant l'enquesta del 15 de juny · Ciutat Vella és el districte on més sense-sostres hi ha

VilaWeb
Imatge del recompte que es va fer la nit del 15 de juny (Fotògraf: Juan Lemus)
Pol Baraza Curtichs
06.07.2022 - 10:13
Actualització: 06.07.2022 - 20:23

1.231 persones dormen al ras a Barcelona. És el resultat del recompte que Arrels Fundació va fer el 15 de juny a la nit a la capital catalana. Això vol dir un 15,7% més que no l’any passat, quan se’n van localitzar 1.064. “Aquesta xifra evidencia que cal més atenció social i polítiques públiques per fer front al sensellarisme”, diu Arrels.

En l’enquesta d’enguany hi van participar més de cinc-cents voluntaris, que van recórrer els barris de la ciutat i van enquestar 354 sense-sostre. Ciutat Vella és el districte on hi ha més gent dormint al ras: el 28% del total. El segueixen l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu.

Font: Arrels Fundació.

El director d’Arrels, Ferran Busquets, remarca que calen més recursos de les administracions: “El sensellarisme és un problema que afecta cada vegada més una gran part de la població i que té a veure amb l’accés a drets tan bàsics com el de l’habitatge.” Si bé el compromís dels ens públics és important, per la fundació la implicació de tota la població és un pilar indispensable.

Busquets ha dit a VilaWeb que tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat impulsen accions per a encarar aquest problema, però que són insuficients: “Està molt bé fer accions per frenar-ne l’augment, però no n’hi ha prou. S’ha d’eradicar des de l’arrel.” Per això insisteix que l’obertura d’espais per als sense-sostre és clau per a apaivagar les conseqüències d’aquest creixement i que cal facilitar-los l’accés a la mesa d’emergència de Barcelona. De moment, tal com explica Busquets, la gent que dorm al carrer no hi té accés, malgrat que la normativa catalana ho preveu. El director diu que, més enllà de Barcelona, es preveu de fer censos en més ciutats. Alhora, assegura que l’administració és conscient de les propostes d’Arrels.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any