El primer dia d’aturades als autobusos de Barcelona té una incidència baixa

  • Tres seccions sindicals han convocat aturades que s'allargaran les dues setmanes vinents

VilaWeb
EFE
15.05.2023 - 01:13
Actualització: 15.05.2023 - 18:23

Tres seccions sindicals d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que no representen la majoria del comitè d’empresa, han convocat aturades parcials de dues hores a cada torn de treball que començaran avui dilluns i durant les dues setmanes següents, coincidint amb els dies de campanya electoral.

Davant d’aquesta convocatòria d’aturades per part de SIT, Acat i Actub, de dilluns a divendres, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha dictat una ordre de serveis mínims que estableix la prestació de serveis essencials durant les aturades almenys del 40 % dels autobusos. Segons dades de TMB, el seguiment de les aturades ha estat només d’un 10%.

La convocatòria és perquè, segons els sindicats, TMB incompleix el conveni col·lectiu signat fa sis mesos, i per això convoquen aturades de dues hores per torn (de 2 a 4 hores de 8 a 10 hores i de 16 a 18 hores, els dies 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25 i 26 de maig), mentre que a la resta d’horaris el servei serà el normal de cada dia.

La companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha advertit que mentre es mantinguin les aturades el servei d’autobusos a la ciutat es pot veure afectat, encara que els serveis mínims establerts del 40% també obliguen a garantir almenys un vehicle a les línies de Bus del Barri.

La direcció de TMB va lamentar fa uns dies aquesta convocatòria d’aturades i va considerar que “no hi ha raons objectives que justifiquin aquesta convocatòria perquè l’empresa està complint rigorosament els termes del conveni col·lectiu signat fa sis mesos”.

Segons l’empresa, des que es va signar “s’estan adaptant els nous models d’organització, els canvis tecnològics i els conceptes que preveu el nou conveni”.
“En qualsevol cas, les possibles discrepàncies en la interpretació del conveni es discuteixen a les reunions que s’estan fent de la comissió paritària, com així està entenent la majoria dels representants sindicals”, han indicat fonts de la companyia, que recorden que els sindicats poden recórrer als mecanismes legals previstos per llei, “sense necessitat d´una vaga que sempre comporta perjudicis per a la ciutadania i la mobilitat”.

La direcció de TMB assegura que està “sempre oberta al diàleg” i ha reconegut “plenament tots els acords aconseguits en el conveni col·lectiu”, que dos dels tres sindicats convocants de la vaga no van signar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor