L’Assemblea de Representants aprova que el CxR potenciï la sobirania energètica

  • La premissa principal és canviar el model energètic actual, basat en recursos fòssils i altament centralitzat, per reorientar-lo vers un model descentralitzat i basat en energies renovables

VilaWeb
Toni Comín en una Assemblea de Representants del Consell de la República (fotografia: Albert Salamé).
Redacció
26.11.2022 - 14:57
Actualització: 26.11.2022 - 18:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha fet el ple de l’Assemblea de Representants del Consell de la República. Entre les Propostes de Resolució que s’han debatut, se n’ha aprovada una que insta el Consell a encapçalar el potenciament de la sobirania energètica. El text, defensat per Ermenegild Llobet, representant i regidor d’ERC a l’ajuntament de Sant Pere de Torelló, pretén assolir dos objectius: centrar el marc conceptual i el posicionament del Consell en relació amb la sobirania energètica i orientar les actuacions a emprendre per part del Consell en aquest àmbit.

La premissa principal és canviar el model energètic actual, basat en recursos fòssils i altament centralitzat, per reorientar-lo vers un model descentralitzat i basat en energies renovables. “Aquest nou model permet obtenir graus molt elevats de sobirania si s’endeguen les mesures tècniques, econòmiques i polítiques adequades”, expliquen. Per això, proposen de fer un debat energètic en el si dels Països Catalans, detallar la direcció que haurà d’emprendre la república catalana i contribuir a l’apoderament social que ha de guiar aquest nou model energètic.

El vice-president del Consell, Toni Comí, ha celebrat la iniciativa i ha dit que aquesta havia de ser la dinàmica del treball: “Que l’Assemblea, independent, sigui proactiva en propostes per a accions polítiques.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes