El cap de llista dels comuns al congrés espanyol per Barcelona, Jaume Asens, ha dit que ‘tothom sap que la llibertat dels presos serà més a prop amb un gran resultat d’En Comú Podem i Unides Podem‘.

En un acte de campanya a Lleida, anomenat ‘Llibertat, Diàleg i Solucions’, ha destacat que si hi ha un actor clau i útil per a aconseguir que els presos polítics surtin de la presó és la formació morada. ‘Els comuns tenim una aliança amb un actor a l’estat com Unides Podem que defensa això mateix’, ha afegit Asens, que ha destacat que la confluència no s’ha alineat ‘ni en el bloc de la DUI ni en el del 155’.

Els comuns proposen tant l’indult com la reforma del codi penal amb efecte retroactiu per als delictes de sedició i rebel·lió per aconseguir la llibertat dels presos polítics, que consideren precondició per a començar a dialogar per una solució al conflicte polític en taules de diàleg al parlament i al congrés espanyol.

En l’acte també ha participat el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo i la candidata dels comuns al senat espanyol per Barcelona, Rosa Lluch, que s’ha mostrat favorable a facilitar la llibertat dels presos polítics ‘per recuperar la normalitat’. Pérez Royo ha defensat que Espanya és ‘en general’ un estat de dret, però que, enfrontant-se a l’independentisme, ‘no s’ha comportat com a tal’. ‘Ha primat la raó d’estat. S’ha tallat judicialment i després manejat políticament amb cautela’, ha afegit.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb