El jutjat d’instrucció número 1 de Berga ha arxivat la querella contra la batllessa del municipi, Montserrat Venturós, acusada de delicte electoral, de resultes de no voler retirar una estelada de la façana de l’ajuntament durant les eleccions del 27-S i del 20-D. El jutge diu en la seva interlocutòria que els fets no són constitutius de delicte.

En concret, el jutge explica que a batllessa només se li pot retreu ‘passivitat’ per retirar l’estelada, però en cap cas un actitud delictiva: ‘No consta que la investigada hagués realitzat cap acte del qual es pugui inferir raonablement una actitud tenaç, contumaç i rebel al compliment de l’ordre de retirar la bandera estelada de la façana de l’ajuntament, pel que, constant que la investigada no la va retirar, només s’hi pot apreciar passivitat’

La batllessa fou detinguda el mes de novembre passat per no haver anat a declarar al jutjat, quan fou citada el 5 d’abril i el 17 d’octubre.

Vegeu la interlocutòria:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb