El PP i Ciutadans han arribat a un acord per a presentar-se junts en les eleccions del País Basc del 5 d’abril. En canvi, el candidat del PP i president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha refusat qualsevol mena de pacte a Galícia. El divendres acaba el termini per a registrar coalicions electorals a les eleccions basques i gallegues.

L’acord de cara a les eleccions basques arriba després d’una reunió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari d’Acció Institucional de la gestora de Ciutadans, José María EspejoSaavedra.

L’oposició del PP gallec, en canvi, ha frustrat el pacte a Galícia. El partit té allà un suport molt transversal, fet que li permet de gaudir de la majoria absoluta. Per tant, un acord amb Ciutadans li podria haver fet perdre vots, tenint en compte, a més, que aquesta formació no té cap escó al parlament gallec. Tot i això, Feijóo ha proposat d’incloure candidats de Ciutadans a la llista electoral.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb