La lectura del pregó ha donat aquesta tarda el tret de sortida de la Festa Major de Gràcia, que arriba enguany al 201è aniversari. La pregonera ha estat la doctora Elena Carreras Moratonas (Barcelona, 1960), cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i, segons la revista Forbes, un referent en la seva especialitat a escala mundial.

Carreras no ha passat per alt la situació política i l’existència de presos polítics i exiliats. De fet, el públic assistent ha mostrat banderoles en què es llegia ‘llibertat presos polítics’ i també s’han desplegat pancartes i cartells reivindicatius. L’altra reivindicació de Carreras ha estat feminista. ‘Ja n’hi ha prou, noies, ens hem de fer valer!’, ha exigit, en referència a totes les dones que han aconseguit fites importants però que no han estat prou reconegudes.

Llegiu el pregó íntegre ací: ‘Vull que ens conjurem per agafar forces durant aquests dies’, el pregó d’Elena Carreras 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb