Arqueòlegs egipcis han anunciat avui el descobriment d’una tomba important a Luxor que data de la Dinastia XVIII, entre el 1.500 i el 1.295 abans de Crist, i que probablement pertanyia a un destacat magistrat de l’època.

El director general d’Antiguitats de Luxor, Mostafa Waziri, ha afirmat que la tomba, trobada a la necròpoli de Zeraa Abu El-Nagaa, probablement pertanyia al magistrat Ou Sarhat. Així mateix, ha indicat que s’hi han trobat milers d’artefactes.

Així mateix, ha assenyalat que la tomba va ser esmentada per primera vegada a principi del segle XX, si bé l’entrada només va poder ser localitzada el març d’enguany, segons ha informat el diari local ‘Al-Ahram‘.

Per la seva banda, el ministre d’Antiguitats del país, Jaled el Enani, ha manifestat que, malgrat la petita grandària de la tomba, representa un descobriment important, ja que la col·lecció funerària està pràcticament intacta.

La tomba conté diversos taüts de fusta decorats amb escenes acolorides, màscares funeràries de fusta i prop de mil figuretes tallades en fusta, terracota i majòlica.
Els arqueòlegs continuen treballant en la tomba, que compta amb un pati que connecta dues habitacions, en les quals s’han trobat diverses mòmies que de moment se’n desconeix la identitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]