La presidenta del govern balear, Francina Armengol, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es van reunir ahir a la seu del Consolat de Mar de Palma per fer pinya per millorar el finançament de tots dos territoris. Ambdós han pressionat Pedro Sánchez perquè aprovi un nou model que corregeixi el dèficit actual i han advertit que el reivindicaran governi qui governi. Tant Armengol com Puig han coincidit a dir que amb l’arribada del PSOE a la Moncloa hi ha hagut un canvi d’actitud. ‘Ara se’ns escolta’, ha dit la presidenta; hi ha ‘una nova atmosfera’, ha afegit Puig. Tot això s’ha traduït en l’aprovació d’unes ‘mesures transitòries’ per a pal·liar la falta de recursos que aporta l’estat espanyol i poder sufragar els serveis públics valencians i balears. Però això no vol dir que hagin aconseguit el seu objectiu i continuaran treballant plegats per arribar-hi.

També són partidaris que s’aprovi el pressupost de l’estat per a l’any que ve i que no hi hagi eleccions anticipades, perquè consideren molt important que es mantingui l’estabilitat política. Finalment, el cap del Consell ha fet referència a la importància de les infrastructures per demanar que tingui molta més capacitat per a atendre el creixement econòmic. ‘El corredor mediterrani és molt més que una infraestructura’, ha dit Puig: és un espai econòmic i social que representa ‘el 50% del PIB d’Espanya’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb