El règim especial per a les Balears (REB) ha acaparat la reunió que han tingut a Madrid la presidenta del govern balear, Francina Armengol, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Després de la reunió, que ha durat gairebé dues hores, Armengol ha explicat que el REB entraria en vigor l’any que ve, perquè Sánchez s’havia compromès a fer-lo possible, si calia, mitjançant un decret llei. Aquesta normativa garantirà que les Illes Balears sempre arribaran, pel cap baix, a la mitjana de la inversió territorialitzada. A més, pal·liarà els efectes negatius de la insularitat, pels sobrecosts, i garantirà la competitivitat i la igualtat.

La presidenta ha dit que en la reunió també havien parlat de la situació dels municipis afectats per les inundacions al Llevant de Mallorca, on varen morir tretze persones, i les dificultats del subministrament energètic a les illes, especialment a Menorca, que va sofrir una apagada de 56 hores. Armengol ha explicat que Sánchez s’havia compromès a garantir aquest subministrament, a accelerar l’arribada del cable elèctric de Mallorca a Menorca i a promoure subhastes d’energies renovables encaminades a la transició energètica.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb