L’home detingut ahir a la tarda per la Guàrdia Urbana per l’apunyalament d’un treballador de l’Ajuntament de Barcelona a la plaça Sant Jaume portava a sobre documentació de la dona d’edat avançada que es va morir ahir mateix després d’haver caigut al vestíbul des d’un pis d’un edifici de l’Arc de Sant Vicenç.

Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets, i també si tenen relació amb una segona mort d’ahir mateix, la d’un home que va aparèixer mort amb signes de violència en un habitatge al número 9 del carrer del Portal, també a Ciutat Vella, on hi havia hagut un incendi. Quan van haver apagat el foc, poc després de les tres de la tarda, els Bombers van trobar el cadàver.

Els tres fets es van succeir de manera cronològica: primer, l’incendi al carrer del Portal, on van trobar el cadàver d’un home; després, una dona que va caure a l’Arc de Sant Vicenç; i finalment, l’apunyalament del treballador del consistori, d’uns cinquanta anys, que es troba en estat crític. Segons Albert Batlle, tinent de batllia de Seguretat, va ser sotmès a la nit a una delicada operació i és a la Unitat de Cures Intensives. Batlle ha agraït la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana, i també dels companys de feina del treballador ferit, que van intervenir per reduir l’agressor. De fet, en el mateix succés hi va haver un segon apunyalat, que va resultar ferit lleu.

Ferit crític un treballador de l’Ajuntament de Barcelona en ser apunyalat a la plaça Sant Jaume

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb