Aprovada la llei per a reduir la temporalitat a la Generalitat, amb el desgavell de les oposicions de fons

  • El text ha rebut el suport del PSC, ERC, Junts, comuns i Ciutadans

VilaWeb
ACN
03.05.2023 - 12:46
Actualització: 03.05.2023 - 13:21

El parlament ha aprovat el projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d’agilització de la cobertura de llocs de treball amb funcionaris de carrera. S’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, ERC, Junts, comuns i Ciutadans, el vot en contra de la CUP i l’abstenció de Vox i el PP. El text havia entrat a la cambra com a decret llei i es va convalidar el 21 de desembre, però es va acordar de tramitar-lo com a projecte de llei per la via d’urgència. Tot i això, el debat sobre la seva aprovació s’ha centrat en el caos a les oposicions del cap de setmana, amb crítiques de tota l’oposició a la gestió del govern i, especialment, de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

La llei

L’objectiu del text és donar resposta al problema generat per l’elevada taxa de temporalitat estructural en l’ocupació pública i s’emmarca en el desplegament normatiu de la llei espanyola de mesures urgents per reduir-la.

Amb la norma es vol donar compliment efectiu al dret a la carrera professional vertical dels funcionaris mitjançant la regulació de torns especials de promoció interna adreçats als que no han tingut accés a convocatòries periòdiques i sistemàtiques per a la seva promoció. El text estableix que aquesta promoció s’ha de fer paral·lelament al procés d’estabilització per concurs oposició amb un nombre de places convocades que ha de correspondre al 45% de les totals de cada cos, escala o especialitat incloses en l’oferta pública.

A més, la llei incorpora modificacions al text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents en matèria de funció pública, modificacions relacionades amb els requisits per participar en les convocatòries o amb els aspirants que han aprovat i no tenen plaça, que durant dos anys formarien part d’una borsa de funcionaris per cobrir futures vacants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any