La Generalitat culpa l’empresa contractada del caos en les oposicions d’estabilització i sospesa de repetir les proves

  • L'examen dels educadors socials s'ha suspès a Barcelona després d'hores d'incertesa

VilaWeb
Fotografia: @ericrobis
ACN
29.04.2023 - 17:37
Actualització: 04.05.2023 - 13:49

La Generalitat de Catalunya ha culpat l’empresa contractada per a fer les oposicions d’estabilització d’interins de les irregularitats que hi ha hagut, com ara retards, cancel·lació d’exàmens i vulneracions de l’anonimat. En declaracions a la premsa, la secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral, s’ha disculpat als examinands i ha considerat la possibilitat de repetir algunes de les proves. Tot i això, ho ha condicionat a les conclusions de l’informe intern que han encarregat per saber què ha fallat. “Esperem l’informe jurídic, que ens indiqui si hi ha alguna vulneració dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat, i d’analitzar les situacions més personals”, ha dit.

Correa ha explicat que era la primera vegada que la Generalitat externalitzava aquestes proves i ha dit que caldria fer una valoració jurídica de les responsabilitats contractuals per si veure l’empresa, Cegos, havia comès un incompliment –”molt greu i negligent”– de les clàusules d’aquesta contractació. Si és així, ha avisat, haurà de reparar els perjudicis ocasionats. Malgrat els inconvenients, ha justificat l’externalització per l’alt volum de candidats i la manca de personal de Funció Pública: “Contractar una empresa és per ajudar a fer el procés. En cap cas no ens pensàvem que sorgiria un incompliment, i per això som tan contundents.”

De moment, el govern recull informació, però ja avança: “Les incidències, com sembla a priori, poden ser imputables a l’empresa contractista”, a la qual fins i tot acusa de generar patiment en alguns opositors. “No podem tolerar la situació”, ha afegit.

Caos a les proves

Sindicats i aspirants en el concurs d’oposició d’estabilització a la Generalitat de Catalunya han denunciat “caos” en les proves per a aconseguir una plaça de funcionari. La CGT n’ha criticat la mala gestió i IAC-CATAC parla de desorganització i incompetència. Fonts d’aquest sindicat han indicat a l’ACN que això s’havia traduït en retards generalitzats a l’hora de començar els exàmens o en males condicions per a fer-los, amb els opositors atapeïts. A més, expliquen, l’examen dels educadors socials s’ha acabat suspenent a Barcelona a primera hora de la tarda després de tot el matí d’incertesa per un contratemps a l’hora de repartir els models. IAC-CATAC critica Funció Pública per haver externalitzat l’organització de les proves.

Un total de 13.581 treballadors de la Generalitat eren convocats aquest dissabte a les proves, per a 1.825 places. Les proves s’han fet de manera descentralitzada: 9.147 opositors eren convocats a Barcelona; 1.246, a Girona; 1.634, a Lleida, i 1.554, a Tarragona.

Les places a les quals es presenten són 1.534 llocs de feina de personal funcionari –que inclouen personal d’administració i serveis, personal d’execució penal, cos d’Agents Rurals i cos d’advocacia–, més 291 llocs de personal laboral transversal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any