Hi ha hàbits que milloren la salut infantil que, de tan senzills, semblen no tenir-se en compte, i un d’ells són els àpats familiars. En aquest article analitzem fins a quin punt impacten en el benestar dels nens les trobades entre pares i fills que tenen lloc al voltant d’una taula i per què són tan beneficioses.

En l’informe que UNICEF va publicar el 2013 en què s’analitza el grau de benestar infantil entre les economies mundials més avançades, queda palès que Espanya, en tan sols una dècada, ha retrocedit a les últimes posicions: ocupa el lloc número 19 entre els 29 països estudiats, quan, a principis del 2000, estava en la cinquena millor posició. Aquesta caiguda en picat és conseqüència dels resultats que Espanya mostra en diferents indicadors, alguns dels quals analitzen de forma específica la salut infantil. Per exemple, UNICEF revela que ocupem la setena posició en percentatge de nens i adolescents obesos, i ens situa en els llocs 13è i 15è en consum d’alcohol i tabac. La pitjor dada, en qualsevol cas, l’obtenim amb el cànnabis: gairebé un 25% de la població infantil analitzada reconeixia haver-ne consumit l’últim any. Només Suïssa i Canadà ens superen.

Combatre aquestes estadístiques requereix una intervenció múltiple, que implica tant l’administració com les famílies amb l’objectiu que s’implantin hàbits saludables en el dia a dia dels nens. I, en aquest sentit, hi ha una acció per aconseguir-ho que, de tan senzilla, sembla que hem menyspreat: menjar junts en família.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb