Hi ha hàbits que milloren la salut infantil que, de tan senzills, semblen no tenir-se en compte, i un d’ells són els àpats familiars. En aquest article analitzem fins a quin punt impacten en el benestar dels nens les trobades entre pares i fills que tenen lloc al voltant d’una taula i per què són tan beneficioses.

En l’informe que UNICEF va publicar el 2013 en què s’analitza el grau de benestar infantil entre les economies mundials més avançades, queda palès que Espanya, en tan sols una dècada, ha retrocedit a les últimes posicions: ocupa el lloc número 19 entre els 29 països estudiats, quan, a principis del 2000, estava en la cinquena millor posició. Aquesta caiguda en picat és conseqüència dels resultats que Espanya mostra en diferents indicadors, alguns dels quals analitzen de forma específica la salut infantil. Per exemple, UNICEF revela que ocupem la setena posició en percentatge de nens i adolescents obesos, i ens situa en els llocs 13è i 15è en consum d’alcohol i tabac. La pitjor dada, en qualsevol cas, l’obtenim amb el cànnabis: gairebé un 25% de la població infantil analitzada reconeixia haver-ne consumit l’últim any. Només Suïssa i Canadà ens superen.

Combatre aquestes estadístiques requereix una intervenció múltiple, que implica tant l’administració com les famílies amb l’objectiu que s’implantin hàbits saludables en el dia a dia dels nens. I, en aquest sentit, hi ha una acció per aconseguir-ho que, de tan senzilla, sembla que hem menyspreat: menjar junts en família.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.