presó

La fiscalia anticorrupció demana una condemna de sis anys de presó i una multa de 144.000 euros per a la ex-directora de l’IVAM Consuelo Ciscar, per l’adquisició d’obres d’art de Gerardo Rueda que no es consideren originals, perquè van ser fetes quan l’artista ja s’havia mort. Segons que consta en l’escrit d’acusació del ministeri públic, al qual ha tingut accés EFE, es considera que Ciscar és responsable dels delictes continuats de falsedat, prevaricació i malversació en la modalitat agreujada.

En aquesta mateixa peça també hi ha processat l’ex-director general d’Administració i Finances del museu, Juan Carlos Lledó, considerat responsable dels mateixos delictes en qualitat de cooperador necessari i a qui es reclama una pena de presó de 5,5 anys i una multa de 63.000 euros. Per a José Luis Rueda, fill adoptiu del pintor i escultor madrileny Gerardo Rueda, la fiscalia demana una condemna de cinc anys per la seva suposada participació en els fets, també en qualitat de cooperador.

A més d’aquestes condemnes i multes, la fiscalia els reclama a tots, de manera solidària i conjunta, una indemnització de 3.456.876 euros per a l’Institut Valencià d’Art Modern.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.