selectivitat

La Generalitat, el govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Universitat de Lleida (UdL) han subscrit un conveni que facilitarà a l’estudiantat provinent del sistema educatiu andorrà poder realitzar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) específiques a la Seu d’Urgell, ja aquest mateix juny.

D’aquesta manera, evitaran haver-se de desplaçar per fer la selectivitat fins a la ciutat de Lleida com ho havien de fer fins ara i, així, podran examinar-se en un entorn més pròxim als seus llocs de residència. Aquesta mesura beneficarà aquest curs a prop d’una trentena d’estudiants andorrans. Els joves andorrans que volen accedir a universitats de Catalunya han de realitzar la fase voluntària específica.

Fins ara, els estudiants andorrans havien de desplaçar-se fins al tribunal de Lleida per realitzar la fase voluntària específica de la selectivitat que serveix per apujar la nota final d’admissió fins a una puntuació màxima de 14 punts. A partir d’ara, podran fer-ho en el lloc corresponent habilitat per l’Ajuntament de la Seu, amb el tribunal que la UdL desplaça a aquesta ciutat.

El 2018 van fer les PAU a Lleida 39 estudiants andorrans, el 2017 van ser 17, i el 2016, 18. Fruit d’aquesta col·laboració, la Generalitat, mitjançant l’Oficina d’Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) es compromet a designar els membres que formaran part del Tribunal de correcció de la Universitat de Lleida a la Seu d’Urgell.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha mostrat satisfeta per l’acord signat ja que suposa ‘una mostra de suma de generositats de totes les entitats que formem part d’aquest conveni’. En aquest sentit, ha remarcat la voluntat i l’interès de totes elles ‘de facilitar eines als estudiants, que són els beneficiaris directes d’aquest acord’.

A més, la consellera ha recordat que ‘en aquesta nova economia, el talent juga un paper cabdal, i en aquest context, Catalunya té un sistema educatiu compromès amb la societat del coneixement’. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, Eric Jover, ha agraït la ‘sensibilitat’ de les institucions catalanes i ha destacat que ‘el compromís del govern per una educació de qualitat passa també per posar les màximes facilitats als estudiants per poder accedir a l’ensenyament superior’.

Així mateix, Jover ha posat en valor la ‘qualitat’ de les universitats catalanes, en les quals es formen la meitat dels estudiants andorrans, segons ha explicat. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha remarcat els lligams entre la Seu i el Principat d’Andorra els quals ‘sempre han estat molt estrets i també en matèria de projectes acadèmics’.

Per Batalla, aquest acord ‘beneficiarà molt als estudiants del Principat en un moment tan important del seu itinerari acadèmic’. Per la seva banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha destacat que aquest acord és ‘un pas endavant en les facilitats que la universitat ha de donar als futurs estudiants’.

‘Fer més còmoda la participació dels estudiants del sistema andorrà a les PAU, és un compromís amb el qual la Universitat de Lleida està satisfeta de participar’, ha afegit. El conveni, que té una vigència inicial de quatre anys, preveu la creació d’una Comissió de Seguiment integrada per representants de les quatre institucions signatàries que vetllarà pel seu compliment.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.