El delicte de frau fiscal es tipificarà per primera vegada en el codi penal andorrà. El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de modificació de la Llei qualificada del Codi Penal que inclou la tipificació del delicte fiscal per tal d’adaptar-se així als estàndards i les recomanacions internacionals i afavorir la lluita contra el blanqueig de capitals. El Govern també ha donat llum verd al projecte de ‘Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme’, que entre altres mesures limitarà les transaccions en efectiu a 30.000 euros.

A partir de l’entrada en vigor d’aquestes dues lleis enganyar en la declaració d’impostos o no complir les obligacions tributàries es considerarà un delicte de frau fiscal en el codi penal. Els fraus superiors a 50.000 euros es castigaran amb penes de presó de 3 mesos a 3 anys i una multa de fins a quatre vegades l’import defraudat i els delictes fiscals superiors a 150.000 euros es vincularan a un possible blanqueig de diners i seran castigats amb penes d’un a cinc anys de presó i multes de fins a quatre vegades l’import defraudat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]