El Govern d’Andorra ha presentat una queixa formal a Espanya per protestar per les resolucions que el parlament va aprovar fa poc i que l’equiparen amb un paradís fiscal.

El ministeri andorrà d’Afers Estrangers va remetre aquest dijous al seu homòleg espanyol una nota verbal per a deixar constància d’aquest malestar respecte dels textos recolzats pel parlament a iniciativa de la CUP.

A l’escrit, a què ha tingut accés Europa Press, el govern andorrà lamenta les referències que es fan a Andorra en dues resolucions aprovades pel parlament l’octubre passat, perquè entén que ‘no reflecteixen la situació actual del principat respecte dels seus compromisos amb la comunitat internacional a favor de la transparència fiscal internacional’ i amb Espanya.

Una portaveu del ministeri espanyol d’Afers Estrangers ha confirmat a Europa Press que Espanya ‘no considera el Principat d’Andorra paradís fiscal, als efectes interns i internacionals procedents’.

Això és així en virtut de dos acords bilaterals ‘ratificats i actualment en vigor’ com són l’Acord d’intercanvi d’informació en matèria fiscal subscrit entre Espanya i Andorra el 10 de gener del 2010 i el Conveni per evitar la Doble Imposició, signat el gener del 2015. Però també pels compromisos adquirits per Andorra amb els convenis subscrits amb la UE i en el marc de l’OCDE, ha explicat la portaveu.

Les dues resolucions del parlament que han estat motiu de discòrdia fan referència també al Principat de Mònaco, del qual no es té constància que hagi protestat davant del govern espanyol. Mònaco sí que és a la llista espanyola de paradisos fiscals.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]