Un grup de ciutadans afectats per les càrregues policials de l’1-O a Barcelona ha creat una associació que aspira a internacionalitzar i portar a l’ONU la vulneració de drets de les víctimes de la repressió de l’estat espanyol. Es tracta de la plataforma ‘Democràcia i justícia per Catalunya’, presentada avuia l’Ateneu Barcelonès. ‘És la primera associació que farà denúncies a instàncies internacionals en nom dels ciutadans’, ha explicat la responsable de l’entitat Núria Garrido, advocada de nombrosos afectats per l’1-O. Garrido ha expressat que la denúncia internacional és essencial per guanyar visibilitat de manera clara i contundent.

El president de l’associació, Jordi Meca, ha dit que la plataforma no defensa només els casos dels agredits, sinó els drets fonamentals de tots els ciutadans. Meca, que va resultar ferit durant l’1-O, ha denunciat que les càrregues no van ser l’inici de la lesió de drets, sinó que aquesta ja venia ‘del moment que es va decidir raspallar l’Estatut’.

A part, el president de la plataforma ha fet una crida als ciutadans a donar suport a l’associació, independentment de la seva afiliació política o professió, i els ha animat a no defallir davant la ‘retallada de drets fonamentals’ que preveu com a conseqüència de la futura sentència del judici de l’1-O.

D’altra banda, Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), també ha intervingut en la presentació i ha celebrat que la nova associació plantegi ‘accions ofensives’, i no només de resistència o de defensa davant de l’estat. L’acte també ha comptat amb la participació de l’advocat de Jordi Cuixart Àlex Solà i el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, a més de nombroses persones afectades per l’1-O, que han tancat la presentació explicant el seu testimoni.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb